• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Let op: StadsWormerij is momenteel niet in bedrijf; we verwachten in 2024 weer operationeel te zijn!

 

Vermicompost uit Amersfoortse Keuken

Van GFT-afval uit de stad maken we Vermicompost uit Amersfoortse Keuken. Vermicompost is een 'Fijn verdeeld, turfachtig materiaal met lage C:N-verhouding; uitstekende structuur, porositeit, luchtigheid, drainerend én vochthoudend vermogen; levert geschikte mineralen-balans en verbetert beschikbaarheid van voedingsstoffen voor planten; kan dienen als granulaat met complexe voedingsstoffen’ (Edwards, e.a. Vermiculture Technology: Earthworms, Organic Wastes, and Environmental Management. 2010].

Vermicompost is dus een hoogwaardige meststof én excellente bodemverbeteraar. En het fijne: door de samenstelling en structuur kan je vermicompost rechtstreeks gebruiken in je (moes)tuin, stadslandbouwproject of als toevoegmiddel van pot- en balkonplanten. We geven je graag bemestingsadvies-op-maat; neem contact op voor de mogelijkheden.

Organisch afvalservice (B2B)

Cateraars, horeca, kantoren en supermarkten -en op termijn misschien ook huishoudens- bieden we een Organisch afvalservice. Met een glimlach komen we met onze (elektrische) Spijkstaal of cargobike bij je langs. Daar verwisselen we 2x per week je volle container voor een schone. Volle containers nemen we mee en maken we op onze productielocatie schoon. Zo reduceren we de kans op stank en ongedierte.

We besteden veel aandacht aan de inname van organisch afval – voer voor onze wormen! In een gezamenlijk proces werken we heldere instructies uit over een efficiënt en effectief “scheidingsproces”. We zijn actief en zichtbaar in het stedelijk weefsel van Amersfoort. Dat geeft deelnemende horeca, (bio-)supermarkten en andere partijen in de stad mogelijkheden voor kruisbestuiving in PR. Ideeën daarover horen we graag!


WormenWorkshops

Liever zelf aan de slag in je eigen wormenbak? In onze WormenWorkshops brengen we onze liefde voor en praktijkkennis over vermicomposteren graag over. Leer in een dagdeel alles over (vermi)composteren en ga met onze tips trucs zelf thuis aan de slag. Onze handige hulpmiddelen helpen jouw ontwikkeling als (kleinschalige) wormenboer.

 

Vrijwilligerswerk en werkervaringsplekken

Als sociale onderneming bieden we betekenisvol werk aan vrijwilligers en mensen met een kwetsbare positie op de reguliere arbeidsmarkt. Iedereen draagt –naar eigen vermogen– bij aan het welslagen van de StadsWormerij als geheel. Dat heet ook wel inclusief ondernemerschap. Via de vrijwilligersvacaturebank van Indebuurt033 vind je onze vrijwilligersvacatures. Onze werkervaringsplekken organiseren we in samenwerking met Afdeling Arbeidsintegratie van gemeente Amersfoort. Ook staan we open voor iedereen die 's een dagdeel, een paar keer, maanden óf jaren mee wil komen helpen. Neem gewoon 's contact met ons op om hier verder over te praten, via edgar(at)stadswormerij.nl.