• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Vermicompost

Van GFT-afval uit de stad maken we supercompost. Die vermicompost kan jíj vervolgens gebruiken voor de groei en bloei van jouw planten! Wormenprofessor Clive Edwards zegt: 'Vermicompost is a finely divided, peatlike material with a low C:N ratio, excellent structure, porosity, aeration, drainage, and moisture-holding capacity, and it supplies a suitable mineral balance, improves plant nutrient availability, and could act as complex-nutrient-source granules'.

[Edwards, e.a. Vermiculture Technology: Earthworms, Organic Wastes, and Environmental Management. 2010]

Vermicompost is dus een hoogwaardige meststof én excellente bodemverbeteraar. En het fijne: door de samenstelling en structuur kan je vermicompost rechtstreeks gebruiken in je (moes)tuin, stadslandbouwproject of als toevoegmiddel van pot- en balkonplanten. We geven je graag bemestingsadvies-op-maat; neem contact op voor de mogelijkheden.

 


Organisch afvalservice (B2B)

Bio-supermarkten, cateraars, horeca -en op termijn huishoudens- bieden we een organisch afval service. Vooralsnog alleen in Amersfoort, maar wellicht straks ook in jouw stad! Met een glimlach komen we met onze (elektrische) Spijkstaal of bakfiets bij je langs. Daar verwisselen we 2x per week je volle container voor een schone. Volle containers nemen we mee en maken we op onze productielocatie schoon. Zo reduceren we de kans op stank en ongedierte.

We besteden veel aandacht aan de inname van organisch afval – voer voor onze wormen! In een gezamenlijk proces werken we heldere instructies uit over een efficiënt en effectief “scheidingsproces”. We zijn actief en zichtbaar in het stedelijk weefsel van Amersfoort. Dat geeft deelnemende horeca, (bio-)supermarkten en andere partijen in de stad mogelijkheden voor kruisbestuiving in PR. Ideeën daarover horen we graag! Meer weten? Klik hier!WormenWorkshops

Liever zelf aan de slag in je eigen wormenbak? In onze WormenWorkshops brengen we onze liefde voor en praktijkkennis over vermicomposteren graag over. Bouw in één dag je eigen wormenbak en ga met onze DIY-tips en trucs zelf thuis aan de slag. Onze handige hulpmiddelen helpen jouw ontwikkeling als (small-scale) wormenboer. Kom sowieso 's langs op onze compostwerf om kennis te maken met een brede waaier aan commerciële en DIY-(vermi)compostsystemen! 

 

 

Leerwerkplekken

Als sociale onderneming bieden we betekenisvol werk aan mensen met een arbeidsbeperking. Iedereen draagt –naar eigen vermogen– bij aan het welslagen van de StadsWormerij als geheel. Dat heet ook wel inclusief ondernemerschap. Inspiratiebron voor deze werkwijze is Start Foundation. Samen met leer- en educatieboerderij Land in Zicht werken we dit onderdeel van de StadsWormerij verder uit. Heb je interesse in een Leerwerkplek binnen de StadsWormerij? Neem 's contact met ons op om hier verder over te praten.