• darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Help mee de StadsWormerij 2.0 te realiseren!

Gepubliceerd op: 30-06-2023

In september 2022 moesten we helaas de deuren van de StadsWormerij sluiten. Naast juridische barrières rondom composteren van GFT met behulp van wormen ontbrak het ons aan een geschikte locatie. Voor beide obstakels liggen er sinds kort oplossingen binnen handbereik. Daarom kunnen we nu éindelijk bouwen aan de StadsWormerij 2.0. Help je mee die nieuwe StadsWormerij te realiseren? Doe mee met onze crowdfunding (tot en met 9 september)!

Ga naar CrowdAboutNow.nl/stadswormerij om meer te weten over onze crowdfunding én hoe je daar aan meedoet.

De StadsWormerij is dé Nederlandse pionier op het vlak van micro-industriële vermicompostering. Vermicomposteren betekent kort gezegd dat compostwormen worden ingezet om organisch afval om te zetten in een een levende en waardevolle bodemverbeteraar en plantengroeistof, vermicompost. Die vermicompost past naadloos bij alle ambities en visies op een circulaire economie en een (duurzame) kringlooplandbouw. De toegepaste technologie maakt de StadsWormerij volgens het Planbureau voor de Leefomgeving tot één van de 1.500 meest innovatieve circulaire ondernemingen van dit land. Ook staat de StadsWormerij al twee opeenvolgende jaren in de Duurzame 100 van dagblad TROUW. Na jaren van onzekerheid en onduidelijkheid, heeft Minister Adema (LNV) nu eindelijk uitsluitsel gegeven aan de StadsWormerij; met ons zelf ontwikkelde proces kunnen we nu GFT verwerken tot vermicompost. Ook heeft gemeente Amersfoort een principe akkoord gegeven op het betrekken van een kavel in Amersfoort-west.
Onze dromen over de StadsWormerij 2.0 kunnen dus nu worden gerealiseerd. Daarom starten we een crowdfunding via CrowdAboutNow - iedereen met groene vingers óf een duurzaam hart kan meedoen! Ons streefbedrag is minimaal €150.000 en maximaal €200.000. Met het in te zamelen bedrag kunnen we straks investeren in onder meer een loods, een compostmachine, een grote wormenstal, een mini-shovel en enkele transportbanden. Meedoen kan via een lening, een gift en/of via onze voorverkoop van onze vermicompost of deelname aan een WormenWorkshops. Neem dus een kijkje op CrowdAboutNow.nl/stadswormerij voor alle info én deelname aan onze crowdfunding; de campagne loopt tot en met 9 september!

Gedurende de zomermaanden organiseren we 3x mini-workshops 'Composteren kun je Leren' (2x ‘live’ en 1x ‘digitaal’). Tijdens deze workshop zullen we ook onze plannen voor de StadsWormerij 2.0 presenteren - en kan je al je vragen over deelname aan onze crowdfunding stellen. Deelnemen aan één van onze workshop-bijeenkomsten? Stuur een mail naar post@stadswormerij.nl, met daarin GEWENSTE DATUM | NAAM DEELNEMER | MAILADRES (voor zover niet duidelijk).

 1. Huis Miereveld; woensdag 26 juli, 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur!)
  => adres: Miereveldstraat 72 te Amersfoort

 2. Online (via Microsoft Teams); dinsdag 8 augustus, 19.30-20.45 uur (digitale inloop vanaf 19.25 uur)

 3. Het Groene Huis; donderdag 31 augustus, 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
  => adres: Schothorsterlaan 21 te Amersfoort